Soft Blanket
Honor 8 App Twin 2 Whatsapp 2 Facebook!
0 Candy
22 February 2017 | 15:10


Hi.

MasyaAllah bersesuaian dengan 2 slot SIM card phone, Honor 8 dengan latest update Android Nougat 7.0 beserta EMUI 5.0 menampilkan App Twin!

Kau boleh buat 2nd account WhatsApp for your 2nd number.

Dan

Kau boleh buat 2nd account Facebook for your 2nd personal media sosial account. Ni sesuai untuk artis or public figure yang dah sampai limit Facebook friends, kalau taknak guna Follow features la.

Below are the way you can discover this new features.

https://club.hihonor.com/in/eyestoworld.275/emui-5-0-double-your-favorite-apps-with-the-new-app-twin-feature.11957








Btw, aku pun baru dapat update latest ni (2.23GB), so kind of excited lah. Plus aku baru sedar kewujudan of Screen Recording without using any third party apps! Fuh tak menyesal beli phone ni last December.

Regards,

WNAA
Oren
0 Candy
12 February 2017 | 17:22

Kucing kecil yang aku jumpa masa bulan May 2016. Pak Guard DCA ni letak kat guard house TAR atas alasan kitten ni kacau guard house dia. What the...

Sekarang dah nak masuk 10 bulan Oren kat sini, and dia pun dah bunting! Tak sempat aku nak kasi. Adeh. Aku pening mana nak letak anak2 dia nanti.

Aku kesian nak letak Oren kat rumah aku sebab nanti dia rasa terperap. Plus area kuarters aku tu ada 5 ekor anjing.

Kak Nor punya kucing pernah kena makan dengan anjing2 tu masa jatuh dari balkoni rumah. So aku macam takut nak bagi Oren berjalan area kuarters.

Oren ni sejenis kucing Yang akan hilang time maghrib, kadang2 aku balik kerja pukul 10-11 dia tak balik2 lagi kat TAR. Tapi lately since perut dah boyot benau aku tengok, dia jarang pergi mana2, I mean keluar dari site ni. Dah nak deliver kot. Hmm pening aku.

Okay tu sahaja.

Regards,

WNAA
Makan lebihan Lamb Chop aku semalam. Kemain ko.

Kau nampak perut gendut dia tu


Labels: , ,

Site Visit Test Transponder Sibu Airport
0 Candy
| 16:29

Hai.

So harini 12/02/2017 Ahad, shift petang, Michael dah set kan waktu jam 1400 untuk kitorang follow TM Dennis round check equipment dorang kat cable room area Localizer tu. 1st time aku gerak ke sini setelah setahun lebih kerja kat Sibu ni. 😂

Still got captured a nice view, walaupun hari mendung nak hujan. Tapi aku balik je office, cuaca cerah je. Cehh.

Panorama view from cable room

Localizer at extended 13 runway

Front view of cable room


Test Transponder ni kecil je rack nya, which is include antenna, equipment and portable ups.

Okay tu sahaja.

Regards,

WNAA

Labels: , ,

HIV Test di Klinik Kesihatan Sibu Jaya, Sarawak
0 Candy
3 February 2017 | 18:38

Hai.

Post kali ni untuk those yang stay kat area Sibu airport (airport baru, the old one kat area UCTS) or Sibu Jaya yang nak buat HIV screening untuk pre-martial or kahwin.

Disebabkan aku curious on how the procedure is, Googled it and found out nearest gov. clinic hanya Poliklinik Jalan Oya (which is kat area lepas traffic light SMK Sacred Heart), and jauh pulak (macam malas kan). Why not aku usaha sikit untuk cuba tanya Klinik Kesihatan Sibu Jaya yang lagi dekat dari rumah aku. Sept 2016 lepas aku ambil darah kat situ juga untuk rawatan sakit gatal2 dan lebam aku. So tak kan tak ada HIV screening kan.

So.

1. Pejabat kesihatan Sibu +6084-315494

2. Klinik kesihatan Sibu Jaya +6084-235214

So call je nombor diatas ni. Staff dia quite unfriendly la tapi. Sebab aku tanya sepatah, jawab dengan nada macam malas. Boleh beza kan la dengan phone call sebelum tu dari staff KKM Putrajaya, staff dari Pejabat Kesihatan Sibu and Klinik Kesihatan Sibu. Paham paham je la eh.

So back to HIV test tadi, result dia boleh ambil 2 minggu selepas tarikh ambil darah tu. Tu pun kalau kau ambil darah Jumaat, so result tu akan dihantar ke Hospital Sibu rabu minggu depan nya. Dan result tu akan dapat balik ke Klinik Kesihatan pada rabu minggu lagi satu. Which means setiap rabu je lah ada sesi hantar ambil darah dari Klinik Kesihatan Sibu Jaya ke Hospital Sibu. So dinasihatkan ambil test HIV tu hari isnin atau selasa. So that result kau dapat rabu minggu depan je, seminggu je kau kena tunggu. Aku kena dua minggu sebab aku tak tahu pula sistem dia macam tu. 1st timer kan.

1stly ambil nombor kat kaunter out-patient (kalau belum register sbb tak pernah datang before ni, register dulu). So tunggu bayar RM1, pegi hantar kad out-patient kat kaunter 21 (bakul merah atas meja) which is area out-patient. So nurse akan check BP and pulse rate dulu then dorang akan hantar kad kat respective doc. So doc akan suruh ambil darah kat Bilik 32. And kita sendiri hantar sample darah kat Bilik 31. Then terus balik! Jangan lupa bawak kad tu. Kat semenanjung, Klinik/ Hospital simpan kad (bukan kad appointment kecik tu, kad besar save details previous appointment) kita kan. Kat sini, kita sendiri simpan kad kita.

Okay tu sahaja.

Regards,

WNAA

Labels: , , ,

6th Semester
0 Candy
20 February 2013 | 21:39

Assalamu'alaikum. Annyeong.

(Page 3/138) Hari ke-tiga kuliah.

Semester ke-6 bermula dengan lebih sepuluh korean movie, Flower Boy Next Door drama series, Sirius drama series, dan Iris 2 drama series. Mantap punya drama! Woooohoooo!!

Tak diketepikan pengajian semester ke-enam pertama dan semester ke-tiga terakhir.

For the 1st time, total credit hour would be 20 (more than usual, 16) and the 3 credit hours courses melebihi 3 bilangan tidak seperti semester sebelumnya. Ini sungguh gila. Setressse~!

Serta courses baru yang sedang dalam proses pendaftaran, iaitu Integrated Design Project 1 (2 credit hours) dan Occupational and Safety Health (OSHA) (2 credit hours).

Pelajaran diutamakan, K-movie dan K-drama didahulukan.

Semoga dipermudahkan dan berakhir dengan lebih baik daripada sebelumnya. InsyaAllah.

Sekian sahaja dari current drugs addicts.
P/S: jangan ikut macam saya.
Chalja!
Happy 22 Miracles Day~!!
0 Candy
8 December 2012 | 12:07

Annyeong~



It has been an eventful year for Choi Minho with a Korean comeback, Japan Arena Tour, drama filming, and more. Our project title is inspired by “For You In Full Blossom” character Kang Taejun’s famous line, 
A miracle is another word for hard work. 
To us, a miracle is every year that we have been able to share with him.

flaming charisma minho 22th birthday

Projects for his 22nd birthday this year.
Yeah, he is 21st years old internationally. 


Tomorrow~!! 

Happy birthday Our Flaming Charisma Minho~!

I love you, Minho ^^



















source: shineee.net
p/s: among of all projects, i loved this projects more. and me gonna spam the twitter timeline right on 12:00AM tonight (121209). get ready yaw! XD

PAST |

Instagram